Over dit forum

Dit is een forum voor de uitwisseling van kennis rondom permacultuur. Voor meer info wat dat nou is kunt u ook terecht op de websites https://permacultuurnetwerk.eu.
Op dit forum kunt u van alles lezen rond permacultuur, vragen stellen, foto's en tekeningen van uw eigen project plaatsen en discussies starten.
Het is de bedoeling om hier kennis op te hopen. Behalve film of boeken tips kunt u ook, als u ergens verstand van heeft, een stukje schrijven daarover.

Hoe werkt dat?
Om te beginnen dient u zich aan te melden. Bovenaan de pagina ziet u een balk met een aantal woorden, als u op 'Registreer' klikt krijgt u een digitaal formulier voor u. Nadat u dit heeft ingevuld krijgt u een email op uw emailadres binnen met daarin een activatie-link. Nadat u hierop heeft geklikt en uw account heeft geactiveerd kunt u inloggen. Rechtsbovenaan staat het woord 'Aanmelden'. Wanneer u hierop klikt kunt u uw gekozen gebruikersnaam en wachtwoord invullen.

U ziet nu de indexpagina voor u. Het forum is ingedeeld in drie delen: permacultuur, mondiale onderwerpen, en forum gerelateerd. Het permacultuurdeel is weer in verschillende thema's ingedeeld. Voor u iets gaat posten kiest u het thema waar het het beste in past. U klikt hierop en in dat thema klikt u op de knop 'Nieuw onderwerp'

U krijgt nu een veld waar u het onderwerp kan invullen en een groot veld voor de tekst. Ook is er een balk met allerlei icoontjes, hiermee kunt u links plaatsen, foto's of plaatjes uploaden, zelfs youtube video's 'embedden'.

Als u wilt reageren op een ander onderwerp, klikt u onderaan dit onderwerp op 'Plaats reactie'. U krijgt weer een venster waar u tekst kan invoeren.
Als u een bericht later wilt veranderen dan kunt u rechts bovenin uw post op het potlood icoontje met de tekst 'wijzig bericht' klikken. Als u dit doet is het echter wel gepast om onderaan de post even te vermelden wat of waarom er gewijzigd werd.

Als u op een andere post dan de laatste wil reageren kunt u een 'quote' in uw post zetten. Selecteer met de muis de zin of alinea waar u op wilt reageren, en knip en plak ('cntrl.C' en 'cntrl.V') dit in uw reactievenster.
Selecteer deze tekst en klik op het icoontje met twee aanhalingstekens boven het reactievenster. Als u op verschillende delen van een post wilt reageren kunt u voor de overzichtelijkheid het best die delen apart quoteren en per quotatie een reactie geven.

U kunt bovenaan ook kiezen om foto's of andere bestanden te plaatsen, heeft u hier vragen over dan kan dat door te reageren in dit onderwerp. Normaal kunt u bestanden van uw computer plaatsen met het knopje 'upload een afbeelding' (7e icoontje van rechts), of van elders op het net door de url te kopieren, die te selecteren en dan op het 6e icoontje rechts te klikken. U dient wel te zorgen dat u de foto tevoren zelf heeft verkleind tot een maat van 800 x 600 px.

U kunt ook andere leden van dit forum een privé bericht of een email sturen. Klikt u hiervoor op het icoontje naast contact, in de rechter kolom.

U kunt u op een forum of op een onderwerp abonneren. Dan krijgt u van iedere nieuwe reactie een email.
Onderwerp: klik op het icoontje Gereedschap naast de knop Plaats Reactie en selecteer: Abonneer onderwerp
Afbeelding

Voor een heel forum vindt u onderaan, in de onderste groene balk een knop met Inschrijven forum. U kunt zich daarna op dezelfde manier ook weer uitschrijven. Of met een linkje in de email.
Afbeelding

Als u op dit forum actief bent, dient u iedereen met respect te bejegenen. Uitingen van haat, racisme, sexisme, eigenlijk alle vormen van discriminatie op grond van geloof, afkomst, geaardheid of gender worden niet getolereerd. Als u zich niet gedraagt krijgt u een waarschuwing, en na geen verbetering zal u verwijderd worden uit het bestand.

Veel succes.

Linder