Natuurbeleidt Europa wordt afgezwakt

ModeratorsCOLON Frank, Marc Siepman

permanatuurtuin
BerichtenCOLON 214
GeregistreerdCOLON 28 Jan 2015, 18:25

Natuurbeleidt Europa wordt afgezwakt

Berichtdoor permanatuurtuin » 24 Aug 2015, 06:51

Hieronder is een email met een link over de natuurbescherming in Europa. Het is belangrijk dat de laatste stukken waardevolle natuur goed beschermd worden omdat ze ons beschermen tegen extremen en de databanken van biodiversiteit zijn. Zonder deze plekken zullen er veel soorten uitsterven. De email was van een oud leerling van mij. Helaas staat de enquête al niet meer open en is er niet veel ruchtbaarheid aan gegeven.

Hallo allemaal,

Zoals een aantal van jullie misschien al weten wordt de natuur in Nederland en in de rest van de Europese Unie beschermd door natuurbeschermingsregelgeving die door de Europese Unie is opgesteld. Deze regelgeving heeft in de afgelopen 35 jaar ervoor gezorgd dat de kwaliteit van de natuur in Europa flink is verbeterd. Door deze verbetering komen er op meer plaatsen in Europa (ook in Nederland) bijvoorbeeld herten en bevers voor, en wordt de vervuiling van natuurgebieden waarin deze dieren leven teruggedrongen.

Hoewel mensen in heel Europa genieten van de Europese natuur en de vooruitgang die met de bescherming ervan is geboekt, overweegt het bestuur van de Europese Unie (de Europese Commissie) om de regelgeving die de Europese natuur beschermd af te zwakken. Als dat gebeurd wordt alle vooruitgang die de afgelopen jaren in de verbetering van de Europese natuur is geboekt teniet gedaan. Op dit moment peilt de Europese Commissie door middel van een online enquête bij inwoners van alle landen die lid zijn van de Europese Unie hoe belangrijk de Europese natuurbeschermingsregelgeving en de Europese natuur voor hen zijn. Afhankelijk van het aantal mensen die de enquête hebben ingevuld zal de Europese Commissie besluiten om de regelgeving wel of niet af te zwakken. Voor ons als natuurliefhebbers is dit een kans om rechtstreeks aan de Europese Commissie te laten weten hoe belangrijk de natuur voor ons is. Door met de enquête te laten weten hoe belangrijk de natuur voor ons is kunnen wij voorkomen dat de natuur in de hele Europese Unie haar bescherming in haar huidige vorm kwijtraakt.

Je komt bij de enquête via de link https://www.stemvoornatuur.nl/ . Je ziet dat de enquête al is ingevuld met antwoorden die zijn geformuleerd door Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland en het Wereld Natuur Fonds. Deze organisaties hebben de enquête van antwoorden voorzien omdat de vragen in de enquête best moeilijk te begrijpen zijn voor mensen die niet in de natuurbescherming werken. De organisaties hebben de antwoorden zodanig geformuleerd dat deze de vragen het beste beantwoorden. Je hoeft in de enquête dus eigenlijk alleen je naam, je emailadres en het land waarin je woont in te vullen. Lekker makkelijk dus. De enquête invullen kan tot vrijdag 24 juli: dan wordt de enquête door de Europese Commissie gesloten.

Namens de Europese natuur: bedankt!

Vriendelijke groeten,

Joris van IJken (oud leerling Eco & Wildlife MBO Geldermalsen)

mandyenmatthijs
BerichtenCOLON 22
GeregistreerdCOLON 07 Jul 2015, 10:26

Re: Natuurbeleidt Europa wordt afgezwakt

Berichtdoor mandyenmatthijs » 05 Jan 2016, 21:39

Ja daar hebben ze goed hun best voor gedaan om die link bij "het volk" te krijgen.
Die had ik wel willen invullen.

permanatuurtuin
BerichtenCOLON 214
GeregistreerdCOLON 28 Jan 2015, 18:25

Re: Natuurbeleidt Europa wordt afgezwakt

Berichtdoor permanatuurtuin » 12 Jan 2016, 11:33

Dat klopt. Er is helaas wel steeds minder draagvlak voor natuur. Kwalitatieve natuur is daarbij helaas ook duur, waardoor hij steeds slechter in stand gehouden wordt.

mandyenmatthijs
BerichtenCOLON 22
GeregistreerdCOLON 07 Jul 2015, 10:26

Re: Natuurbeleidt Europa wordt afgezwakt

Berichtdoor mandyenmatthijs » 12 Jan 2016, 21:24

permanatuurtuin schreefCOLONDat klopt. Er is helaas wel steeds minder draagvlak voor natuur. Kwalitatieve natuur is daarbij helaas ook duur, waardoor hij steeds slechter in stand gehouden wordt.
Wat bedoel je precies met kwalitatieve natuur?

permanatuurtuin
BerichtenCOLON 214
GeregistreerdCOLON 28 Jan 2015, 18:25

Re: Natuurbeleidt Europa wordt afgezwakt

Berichtdoor permanatuurtuin » 15 Jan 2016, 22:30

Dat zijn bijvoorbeeld kalkgraslanden, blauwgraslanden, dotterbloemhooilanden... die nog heel soortenrijk zijn. Het zijn inmiddels relicten van vroegere tijden. Een groot deel van onze graslanden zijn heel soortenrijk geweest. De meeste mensen zijn tevreden zolang het maar groen is.
https://www.youtube.com/watch?v=Uv-XugLKNSI
https://www.youtube.com/watch?v=2OUO39CZ3C4


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten